کاربردهای میلگرد کلاف

میلگرد کلاف یکی از محصولات فولادی به شمار می‌آید که در بخش های مختلف سازه‌های مختلف ساختمانی و صنعتی به وفور از آن استفاده می‌شود. هدف اصلی استفاده از میلگرد در واقع برای جبران مقاومت کششی پایین بتن در سازه‌های بتنی می‌باشد؛ همین موضوع سبب شده که میلگردها را یکی از عوامل تقویت‌کننده بتن به شمار بیاورند. دلیل این استفاده، ویژگی تحمل بالای نیروی فشاری بتن اما برخلاف آن تحمل پایین این محصول در برابر نیروهای کششی می‌باشد که عموما سبب شکسته شدن بتن می‌شود.

به همین دلیل امروزه حدودا در همه سازه‌های بتنی چه افقی، مانند بزرگراه‌ها و پل‌ها و چه عمودی مانند ساختمان‌ها، از میلگردها برای افزایش تحمل نیروی کششی بتن ها استفاده می‌شود. شرکت ایرانیان با سال ها تجربه در این صنعت در اینجا اطلاعات فنی و کاربرد های میلگرد کلاف را برای شما تعبیه دیده است، تا شما بیشتر با این محصول آشنا شوید.

میلگرد کلاف چیست؟

میلگرد کلاف چیست؟

معرفی میلگرد کلاف

همان‌طور که در طی مطالبی دیگر به این موضوضع اشاره داشتیم، میلگردها را به صورت شاخه‌ای و کلاف دسته‌بندی می‌کنند که در نتیجه شما باید متناسب با کاربردهایی که هرکدام دارند و با توجه به نیاز های سازه خود، باید گونه مناسب را انتخاب کنید. میلگرد ساده به همان شکل اولیه میلگرد در بازار به فروش می‌رسند اما میلگردهای کلاف در واقع کلاف‌های در هم پیچیده‌ا‌ی هستند که با توجه به ساختار خود، استفاده‌های فراوانی در سازه‌های ساختمانی و صنعتی دارند. همچنین باید به این نکته اشاره داشت که نحوه نگهداری میلگرد کلاف در کارخانه متفاوت با میلگرد ساده بوده که موضوع قابل اهمیتی در بین سوله‌داران است.

انواع میلگرد کلاف شرکت ایرانیان

این دسته از انواع میلگرد ها به دو شکل کلاف آجدار و کلاف ساده به بازار ارائه می‌شوند. دلیل تنوع بالای این محصولات و تولید انها در سایز های مختلف استفاده‌های گسترده از آنها در صنعت و ساختمان‌سازی می‌باشد. به طور معمول میلگرد کلاف ساده در چهار دسته و از سایز ۵٫۵ تا ۱۰ تولید و به بازار عرضه می‌شود. همچنین به خاطر داشته باشید که اگر نیاز به استفاده از میلگردهای سایز بالاتر دارید، سایز ۱۲ این محصولات نیز در دسترس می‌باشد. همچنین اگر سازه شما به میلگرد های کلاف با سایز های بزرگتری احتیاج دارد شما می‌توانید درخواست خود را به کارخانه‌ها ارسال کنید تا به صورت سفارشی محصول مدنظر شما را تولید کنند.

میلگرد کلاف آجدار از تنوع سایزها و دسته‌ بندی های کمتری برخوردار می‌باشد و به طور کلی در ایران دو دسته A2 و A3 در دسترس است. قیمت این محصولات نیز در بازار با توجه به پارامتر هایی همچون اساس دسته و سایز آن تعیین می‌شود که معمولا میلگرد آجدار از نوع ساده آن از قیمت بالاتری برخوردار است. هرچند که این موضوع به سایز محصول خریداری شده نیز هم بستگی دارد.

انواع میلگرد کلاف شرکت ایرانیان

انواع میلگرد کلاف شرکت ایرانیان

کاربردهای میلگرد کلاف

این دسته از میلگردها به وفور در صنعت و ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این محصول عموما به صورت خرپا و تیرچه در ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما کاربرد های دیگری نیز دارند که از میان آنها می‌توان به‌ سیم خاردار، سیم بکسل، زنجیر فلزی، میخ و پیچ و پرچ، توری حصاری و فنس و گابیون نیز اشاره کرد. همچنین از میلگرد کلاف در موارد متنوعی در صنایع فنرسازی استفاده می‌شود. همچنین باید اشاره داشت که از این نوع کلاف در انواع فولاد تبدیلی مانند مفتول‌های خوش‎تراش نیز می‌توان استفاده کرد.

تمامی کاربرد ها و استفاده های گسترده گفته شده، نشان‌دهنده میزان اهمیت و تقاضای موجود برای این محصول می‌باشند. به همین دلیل عامل عرضه و تقاضا تاثیر بسیار زیادی بر روی قیمت میلگرد داشته و به همین دلیل میزان سفارشات ثبت شده می‌تواند قیمت آن را در بازار روز تحت تاثیر قرار دهد.

ساخت مفتول سخت صنعتی

میلگردهایی که با قطر کمتر از شش میلی‌ متر به تولید می‌رسند با نام مفتول شناخته می‌شوند که این مفتول ها، محصولی با انعطاف بالا و کاربرد فراوان در صنعت می‌باشند. این امکان وجود دارد که به روش نورد سرد، مفتول سخت صنعتی با مقاومت بالا تولید کرد که این مفتول با استفاده از میلگردهای کلاف ساخته می‌شود.

روش نورد سرد بدین گونه صورت می‌گیرد که برای فرم‌دادن به محصول، معمولا میلگردهای ۵.۵ تا هشت را توسط دستگاه‌های کشش مفتول به قطر ۱.۵ تا پنج میلی‌متر باریک می‌کنند. در مرحله بعدی و آخر این محصولات به صورت کلاف بسته‌بندی شده و به بازار عرضه می‌شوند. از مهم‌ترین کاربردهای مفتول سخت صنعتی می‌توان به ساخت شبکه‌های فولادی با استفاده از این محصولات اشاره داشت.

کارخانه های تولید میلگرد کلاف در ایران

میلگرد کلاف برای سال‌هاست که یکی از محصولات تولیدی اصلی کارخانه‌های مختلف ایران محصوب می‌شود. به شکلی که محصولات تولیدی این کارخانه‌ها درصد بالایی از نیاز داخلی ایران را تامین می‌کند. همچنین برخی مواقع این تولیدات از نیاز های داخلی نیز فراتر رفته و میلگرد کلاف به کشورهای همسایه صادر می‌شود. از میان بزرگترین تولیدکننده های این محصول در ایران می‌توان به کارخانه‌های ذوب آهن اصفهان، نطنز، کاشان و یزد احرامیان اشاره کرد. هرچند که در میان این کارخانه ها بیشترین تولید داخلی در ذوب آهن اصفهان صورت می‌گیرد.

به خاطر داشته باشید که این کارخانه‌ها علاوه بر انجام سفارشات معمولی، سفارشات اختصاصی صنعتی و ساختمانی را نیز پذیرش می‌کند. عموما همه کارخانه ها از یک استاندارد کلی برای تولید میلگرد کلاف استفاده می‌کنند. برای مثال در کارخانه ذوب آهن اصفهان از استاندار کشور روسیه استفاده می‌شود اما با این‌حال به دلیل وجود تفاوت‌هایی در نحوه ساخت میلگردهای کلاف، قیمت آن در کارخانه‌های مختلف نیز با یکدیگر متفاوت می‌باشد.

کارخانه های تولید میلگرد کلاف در ایران

کارخانه های تولید میلگرد کلاف در ایران

حمل و نقل و نگهداری

حمل‌ونقل این میلگردها از قوانینی برخوردار می‌باشد که باید رعایت شوند اما در کل می‌توان گفت که برای حمل‌ونقل میلگردهای سایز کوچک تا ۱۰ میلی‌متر می‌توان از حالت کلاف استفاده کرد تا بدین ترتیب حمل‌ونقل آن‌ها بسیار راحت‌تر انجام شود.

پیش از استفاده از میلگرد در پروژه موردنظر، میلگرد کلاف را باید در کارگاه و به وسیله دستگاه‌های مخصوص از هم باز کرد و زمانی که میلگردهای کلاف را انبار می‌کنند معمولا با استفاده از خرک‌های چوبی از ارتباط مستقیم میلگرد با خاک و سایر عوامل رطوبت‌زا جلوگیری می‌کنند تا از هرگونه زنگ زدگی این محصولات جلوگیری شود. یکی از اشتباهات رایجی که در حمل‌ونقل و انبارکردن این میلگردها صورت می‌گیرد، استفاده از پوشش‌های نایلونی است. چرا که گاهی اوقات همین پوشش نایلونی سبب افزایش احتمال زنگ زدگی محصول می‌شود. به همین دلیل برای جلوگیری از زنگ زدگی آهن از پوشش‌های مناسب مانند برزنتی استفاده می‌شود.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به طور مفصل شما را با میلگرد کلاف و نکات و کاربرد های مربوط به آن آشنا کنیم. امیدواریم این مطالب کمک کننده بوده باشد. در صورت وجود سوالات بیشتر در مورد محصولات می‌توانید با شماره ۲ –  ۸۸۸۵۷۵۷۰ – ۰۲۱ با ما در ارتباط باشید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها