سیم خاردار

سیم خاردار به انواعی از سیم مفتول گفته می‌شود که در طی ساخت به تیغ‌های تیز مجهز می‌شوند. تاریخچه این محصول به سال 1897 بازمی‌گردد که حق ثبت و اختراع سیم خاردار برای نخستین بار به لوسین بی اسمیت و کنت اوهایو در ایالات متحده داده شد. هرچند که سیم خاردار که با نام barbed wire در سطح جهان شناخته می‌شود، به شکل امروزی، برای اولین بار توسط یک طراح فرانسوی به نام لئونس اگن ایجاد شد. در اویل تولی این محصول، بیشترین کاربرد آن مختص به ایجاد مانعی جهت عبور از اماکن خاص بود.

هرچند که امروزه انواع متوعی از سیم خاردار به تولید می‌رسد و کاربردهای گسترده ‌تری پیدا کرده اند. قبل از اینکه این محصول اختراع شود، برای اموری همچون حصارکشی‌ها و جداسازی فضاهای مختلف برای ایجاد و افزایش امنیت فضاهای مختلف از چوب استفاده می‌شد. با اختراع سیم خاردار تحول بزرگی در این صنعت به وجود آمد، چرا که با داشتن فناوری ساخت ساده‌تر و هزینه نهایی کمتر، این مصحول به سرعت جایگزین محصولات و روش های سنتی شد.

شرکت صنعتی مش و مفتول ایرانیان با سال ها تجربه در این صنعت در اینجا مشخصات فنی، کاربرد ها و مزایا استفاده از توری گابیون را برای شما تعبیه دیده است، تا شما بیشتر با این محصول آشنا شوید.

سیم خاردار شرکت صنعتی مش و مفتول ایرانیان

سیم خاردار شرکت صنعتی مش و مفتول ایرانیان

 

این سیم مفتول ها به صورت کلاف بسته‌بندی و به بازار عرضه می‌شوند و هرکدام بر اساس نیاز مشتری حدود ۱۵ تا ۲۵ کیلوگرم وزن دارند. ضخامت سیم خاردار بسته به نیاز و سفارش مشتری متفاوت می‌باشد. از دلایل محوبییت این محصول می‌توانیم نصب سریع، دوام و استحکام بالا، ایجاد مانع برای عبور حیوانات به دلیل خاردار بودن آن، قابلیت استفاده در محیط‌های مختلف با شرایط آب و هوایی متفاوت و حمل آسان آن اشاره کرد. صرف نظر از قیمت سیم خاردار که به عواملی همچون نوع، جنس و استاندارد تولید آن بستگی دارد، در کل این مصحول خریدی مقرون به صرفه محسوب می‌شود که نسبت به روش‌ها مشابه از هزینه کمتری برخوردار می‌باشد.

سیم خاردار به دو نوع خطی و حلقوی به تولید می‌رسند که هرکدام ویژگی‌های مختص به خود را دارند و به همین دلیل کاربردهای هر کدام نیز مختص به آن مدل می‌‌باشد. از کاربرد های عمومی این دو مدل می‌توانیم به مهار کردن، حفاظت و ایجاد امنیت، بخش‌بندی کردن، مانع و کاربردهای نظامی اشاره داشت.

سیم خاردار در ایران توسط کارگاه‌های کوچک تولید ‌شده که به صورت اختصاصی در حوزه تولید انواع سیم خاردار فعالیت می‌کنند. برای تولید این محصولات نیاز به دستگاه‌های مخصوصی وجود دارد که از لحاظ فناوری به دستگاه تولید توری مشابهت دارند. همین موضوع سبب شده که کارگاه‌های تولیدی سیم خاردار، از باقی قطعات فولادی به صورت جداگانه فعالیت می‌کنند. این شرایط باعث شده که قیمت سیم خاردار وابستگی زیادی به برند تولیدکننده آن نداشته باشد و بیشتر به عواملی همچون نوع و ضخامت مفتول و خار و جنس مواد اولیه مصرفی مرتبط باشد. این نکته را باید خاطر نشان کنیم که برای تولید سیم خاردار از استاندارد IS278 استفاده می‌شود.

انواع پرکاربرد سیم خاردار

همانطور که پیش تر به این موضوع اشاره کردیم، سیم خاردار از ابزار های حفاظتی به شمار می‌آید و نصب آسان و قیمت مناسب این مصحولات سبب شده که طرفداران زیادی بدست بیاورد. برای انجام فرآیند تولید این محصول از سیم فولادی با روکش گالوانیزه به عنوان ماده اولیه استفاده می‌شود تا محصول نهایی نسبت به خوردگی و زنگ زدگی نیز از مقاومت بیشتری برخوردار شود. مراحل تبدیل این سیم فولادی به سیم خاردار کاملا به صورت اتوماتیک و با استفاده از دستگاه های مخصوص انجام می‌شود. تولید این محصولات می‌تواند با فرآیند تولید تک رشته و یا دو رشته انجام شود. همچنین در یکی از مدل های سیم خاردار از نوارهای ورق‌ فلزی به عنوان مواد اولیه استفاده می‌شود.

سیم خاردار در دو نوع حلقوی و خطی به تولید می‌رسد که در ادامه توضیحات تکمیلی درباره این دو مدل به شما خواهیم داد.

سیم خاردار حلقوی و ویژگی‌های آن

دلیل نامگذاری سیم خاردارهای حلقوی به خاطر شکل ظاهری آن می‌باشد، چرا که با استفاده از بست‌هایی که در داخل خود دارند، بدین شکل در آمده اند و این بست‌ها می‌باشند که از باز شدن سیم های جلوگیری می‌کنند. ساختار تولید سیم ‌های خاردار به این شکل است که یک سیم یا رشته مفتول به عنوان راستا و دو سیم دیگر بخش خار این محصولات را تشکیل می‌دهند.

ویژگی‌های ظاهری نوع حلقوی

سیم خاردارهای حلقوی ساختاری حلقه حلقه دارند و جنس مواد مورد استفاده در تولید آنها از فولاد گالوانیزه می‌باشد. این ابزار از یک رشته اصلی فولادی سخت‌ فنر تشکیل می‌شوند که در آن قطر سیم اصلی ۲/۵ میلی‌متر و قطر خارها ۲ میلی‌متر است. مدل حلقوی این محصولات نسبت به نوع خطی آن، از قیمت بیشتری برخوردار بوده که دلیل آن کاربردهای بیشتر این محصول می‌باشد. خود سیم خاردارهای حلقوی در چند دسته قرار می‌گیرند که در ادامه آن‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

سیم خاردار حلقوی سوزنی (ساده)

بیشترین استفاده از این محصولات در پادگان‌ها صورت گرفته تا امنیت محیط را تامین کنند. به این نوع سیم خاردار صفت ساده را داده اند اما به دلیل قطری بیش از حد معمولی که دارند، عموما برای استفاده‌های حفاظتی و امنیتی مناسب‌ تر می‌باشند.  ساختار این محصولات از یک رشته‌ مفتول گالوانیزه به قطر 3 میلی ‌متر و دو رشته‌ مفتول به عنوان خار به قطر 2.5 میلی ‌متر تشکیل می‌شوند.

سیم خاردار حلقوی تبری (تیغی)

نما دیگر این محصولات، سیم خاردارهای لیزری می‌باشد. مدل حلقوی تبری این محصولات، از پرکاربردترین و جدیدترین سیم‌ خاردارهایی است که در جهان به تولید می‌رسد. ساختار این محصولات بدین شکل است که یک رشته مفتول گالوانیزه، محور اصلی آن را تشکیل داده و برخلاف مدل های دیگر که رشته‌های مفتولی دیگر در آنها تعبیه شده است، تیغ‌های گالوانیزه در فاصله‌های معین و به شکل تبر روی محور اصلی پرس شده اند. پایه اصلی این محصولات نیز از جنس گالوانیزه‌ گرم بوده و عموما در مراکز نظامی و امنیتی و همچنین در خطوط مرزی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع پرکاربرد سیم خاردار

انواع پرکاربرد سیم خاردار

مزایا و معایب استفاده از سیم خاردار حلقوی

یکی از مهم ترین تفاوت ها و مزایای سیم خاردارهای حلقوی استفاده‌ مجزای آن‌هاست، یعنی شما می‌توانید علاوه بر اینکه آن‌ها را روی فنس یا لبه‌ دیوار قرار دهید، این امکان را دارید که به صورت جداگانه و مجزا هم از آن استفاده کنید. همچنین ویژگی های دیگر این مصحولات شامل:

  • جلوگیری از ورود حیوانات و سارقین به داخل منطقه‌ مورد نظر شما و خصوصا برای دیوارهایی که کوتاه هستند، بسیار کاربردی می‌باشند.
  • این سیم ها قدرت کششی بالایی دارند که موجب می‌شود مقاومت ایده‌آلی داشته باشند.
  • به راحتی می‌توان آن‌ها را حمل و نصب کرد.
  • به دلیل مواد اولیه گالوانیزه‌ای که در آن استفاده شده، در برابر رطوبت هم مقاوم است.

سیم خاردار خطی و ویژگی‌های آن

همانطور که از نام این محصولات مشخص است، به شکل خطی تولید و به بازار عرضه می‌شوند. این نوع سیم‌های خاردار بیشتر در دسترس بوده و بیشتر برای استفاده‌های عمومی‌ به کار می‌روند، به عنوان مثال زمین‌های کشاورزی، خانه‌ها، فرودگاه و… از جمله مواردی می‌باشند که این نوع سیم خاردار در آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ویژگی‌های ظاهری

ساختار سیم های خطی همانطور که مشخص است به شکل یک خط صاف بوده و تیغ‌های آنها با فاصله‌ کمی قرار گرفتند بر روی یک خط قرار گرفته اند تا از رفت و آمد جلوگیری کنند. سایز سیم‌های به کار رفته در این مدل سیم های خاردار بین 2 الی 2.5 میلی ‌متر بوده و مواد اولیه آن گالوانیزه می‌باشند. این مدل از این محصولات نیز به خودی خود در دو دسته طبقه بندی می‌شوند.

خطی سوزنی (ساده)

نام انواع خطی این محصولات نیز مشابه مدل‌های سیم خاردار حلقوی می‌باشد و تفاوت های کمی نیز بین آنها وجود دارد. سیم خاردارهای خطی سوزنی از دو رشتهی مفتول گالوانیزه به عنوان محور اصلی است و دو رشته‌ی مفتول دیگر هم به عنوان خارهای آن را تشکیل شده اند. در نتیجه سیم خاردار خطی سوزنی از ۴ رشته‌ مفتول گالوانیزه تشکیل شده است و ۴ خار هم ایجاد می‌کند. کاربرد این محصولات بیشتر برای حفاظت از باغ یا مزرعه کشاورزی می‌باشد، چرا که هزینه‌ کمتری نسبت به هم نوع حلقوی خود دارند.

خطی تبری (تیغی)

این دسته از سیم های خاردار کمی پیشرفته‌تر از نسخه‌ی سوزنی آن ها می‌باشند، چرا که به جای استفاده از چندین رشته مفتول گالوانیزه در ساختار خود، با استفاده از دستگاه روی محور اصلی، تیغ‌هایی از جنس گالوانیزه تولید می‌شود. فاصله‌ این تیغ‌ها باهم کمتر از انواع دیگر بوده و چیزی در حدود ۷ سانتی ‌متر می‌باشد تا بتواند حدف ایجاد مانع ر ایفا کند. این دسته از سیم خاردارها نیز به شکل کلاف خرید و فروش شده و وزنی در حدود ۲۰ تا ۲۵ کیلوگرم برای هر کلاف آنها تخمین زده می‌شود.

مزایا استفاده از سیم خاردار خطی

در این بخش به صورت یک لیست تمامی مزایای این محصولات را برای شما آورده ایم.

  • قیمت مناسب یکی از مهم‌ترین مزیت‌های سیم خاردار خطی است.
  • برای جلوگیری از ورود و حمله‌ حیوانات به زمین کشاورزی یا باغ، فوق‌العاده کاربردی است.
  • از انعطاف‌پذیری بالایی هم برخوردار است.
  • به سرعت و با کم‌ترین مشکل می‌توان آن را نصب کرد..
  • در برابر گرما و سرما و خوردگی نیز مقاوم است.

نحوه نصب سیم خاردار

برخلاف تفکراتی که وجود دارد، نصب و اجرای سیم های خاردار امری بسیار سخت و تخصصی می‌باشد که باید حتمی در حضور افراد خبره صورت گیرد، وگرنه ممکن است به خودتان صدمه بزنید یا سیم خاردار را آن‌طور که باید نصب نکنید. در این صورت محصول خریداری شده شما فایده‌ای نخواهد داشت و فارغ از هزینه‌های مجدد، باید دوباره مرحل باز کردن و نصب را پشت سر بگذارید که زمان بر خواهد بود.

برای انجام فرآیند نصب باید در ابتدا، لوازم و لباس‌های ایمنی خود را بپوشید. چکمه، دستکش، عینک و لباس ایمنی از جمله مواردی است که لازم است برای شروع نصب سیم خاردار بر تن داشته باشید تا از آسیب های احتمالی جلوگیری کنید. پس از رعایت ایمنی، نوبت به نقشه‌ کشی قسمتی که قرار است سیم خاردار را نصب کنید فرا می‌رسد.

پس از انجام مراحل مذکور باید به سراغ سخت‌ترین بخش کار یعنی ایجاد یک بست محکم برای کار گذاشتن سیم خاردار بروید. این بست ها باید به شکلی محکم و مقاوم طراحی شوند که دوام بالایی داشته باشند. در این بخش باید میله‌هایی را با توجه به انعطاف‌پذیری و مقاومت فنس‌ها انتخاب کنید تا برای نیاز های شما مناسب باشد. در مرحله‌ آخر هم باید با دقت از انتهای میله تا جایی که می‌خواهید، سیم خاردار را بکشید و فرآیند نصب را تکمیل کنید.

جمع بندی…

سیم‌های خاردار در انواع مختلف به تولید رسیده و به بازار عرضه می‌شوند ولی عموما کاربردهای تقریبا مشابهی دارند، هرچند که انواع این محصولات برای کاربرد های خاصی طراحی شده اند. شما باید بسته به میزانی که می‌خواهید امنیت را برای خود فراهم کنید، بهترین و مقرون به صرفه ترین گزینه را در میان انواع سیم خاردار برای خود انتخاب کنید. ما هم در این مطلب سعی کردیم تا شما را بیشتر با این محصول، انواع و مزایای هر کدام از مدل های آن آشنا کنیم تا با استفاده از این اطلاعات بتوانید انتخاب درستی داشته باشید. در صورت وجود سوالات بیشتر در مورد محصولات می‌توانید با شماره ۲ –  ۸۸۸۵۷۵۷۰ – ۰۲۱ با ما در ارتباط باشید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها