میلگرد ساده

مقدمه

میلگرد ساده که در صنعت با نام Plain Rebar شناخته می‌شود، یکی از اصلی ترین مصالح ساختمانی محسوب می‌شود. این میلگرد ها با نام آرماتور نیز به فروش می‌رسند و همانطور که از نام آن پیداست، محصولی صنعتی با سطح مقطع دایره ای توپر می‌باشد. این آرماتور های ساده طول بسیار بالایی نسبت به قطر خود دارند و سطح مقطع آن کاملا صاف و یکنواخت می‌باشد.

میلگرد ساده یا میلگرد بدون آج، در ساختمان سازی استفاده های زیادی داشته اما مهم ترین آنها افزایش مقاومت بتن ها در برابر نیروی کششی می‌باشد. این مدل از میلگرد ها که به میلگرد های A1 معروف می‌باشند، طبق استاندارد و سایز های مورد استفاده بازار به دو شکل کلاف و شاخه به فروش می‌رسند. صنعت مش و مفتول ایرانیان با سال ها تجربه در این صنعت در اینجا مشخصات فنی و کاربرد های استفاده از میلگرد ساده را برای شما تعبیه دیده است، تا شما بیشتر با این محصول آشنا شوید.

میلگرد ساده

میلگرد ساده

کاربرد های این میلگرد

این میلگرد یا همان آرماتور دارای طیف وسیعی از کاربرد ها می‌باشد، از این رو در سایز های متفاوتی تولید و به بازار عرضه می‌شوند. از جمله کاربرد های میلگرد ساده می‌توان به عنوان میلگرد حرارتی در سقف، تهیه تیرچه بلوک، استفاده در نمای داخلی و خارجی ساختمان ها و تولید شفت های مختلف در صنعت اشاره کرد. این میلگرد ها در سایز های متنوعی از جمله 6.5 تا 10 میلی متر به تولید می‌رسند که رایج ترین آنها میلگرد 10 ساده می‌‌باشد که در صنعت با نام رابیتس نیز شناخته می‌شود و برای رابیتس کاری ساختمان ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یکی از ویژگی های اصلی میلگرد های بدون آج قابلیت برش دادن و خم کردن آسان آنها می‌باشد و به همین دلیل در کارهایی همچون جوش کاری، خم کاری و آهنگری مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین یکی دیگر از کاربرد های میلگرد A1، مانند مفتول سیاه در آرماتور بندی می‌باشد که از آن به عنوان دورپیچ استفاده می‌شود.

میلگرد های ساده از پرکاربرد ترین مقاطع فولادی به شمار می‌آیند که همانند میلگرد های آجدار از انواع محصولات ساختمانی بوده و ویژگی ها و مشخصات فنی مختص به خود را دارا می‌باشند که در ادامه این مطلب آنها را برایتان شرح خواهیم داد.

مشخصات فنی میلگرد ساده

میلگرد ساده همچون محصولات دیگر ساختمانی مشخصات خاص و فنی خود همچون ضخامت، طول، قطر و… را دارد که بر اساس این مشخصات فنی و با توجه به نیاز های سازه خریده می‌شوند. تولید این محصول استاندارد های خاص خود را دارد. در قدیم مبنای استاندارد این میلگرد ها با استاندارد A1 آجدار منطبق بود، اما امروزه به آن میلگرد 240 گفته می‌شود. میلگرد بدون آج یا همان میلگرد ساده در دسته میلگرد های نرم قرار می‌گیرد و دارای کشش زیادی می‌باشند. فولاد َA1 از نوع صاف بوده و مقاومت تسلیم و مقاومت کششی آن به ترتیب ارقام 2400 و 3600 کیلوگرم بر سانتی متر مربع می‌باشد.

میلگرد ساده

میلگرد ساده

میلگرد های ساده در حالت کلاف در سایز های 5.5 تا 16 بوده، اما اگر این میلگرد ها به صورت شاخه باشند در سایز های 8 تا 40 تولید خواهند شد. وزن این میلگرد های ساده بر حسب کیلوگرم می‌باشد که در نتیجه آن اگر قرار باشد به صورت کلاف به فروش برسند، قیمت آن بر حسب وزن محصول محاسبه خواهد شد.

در برخی شرایط این موضوع مطرح است که میلگرد های 10 ساده سبک مناسب تر هتسند یا میلگرد های سنگین تر؟

 لازم به ذگر است که این میلگرد ها از نظر وزن ثابت می‌باشند و در صورتی که با قطر 10 میلی متر تولید شوند، وزن آنها تفاوتی با نمونه های مشابه نخواهد داشت. به این مثال توجه کنید؛ معمولا هر متر میلگرد ده بدون آج دارای وزنی معادل 0.62 کیلوگرم می‌باشد. بدین ترتیب یک شاخه 12 متری دارای وزنی معادل با 7.400 کیلوگرم بوده و در صورت نصف شدن آن ها و تبدیل شدن به شاخه های 6 متری، وزن هر شاخه معادل با 3.700 کیلوگرم خواهد بود.

قیمت این میلگرد ها

بهترین و ساده ترین راه برای اطلاع از قیمت این میلگرد ها، استعلام قیمت از مراکز فروش همچون شرکت صنعتی ایرانیان می‌باشد. قیمت روز میلگرد های ساده تحت تاثیر شرایط مختلفی قرار می‌گیرد و با توجه به عوامل زیادی متغیر می‌باشد. در اینجا چند مورد از این پارامتر ها که در تایین قیمت میلگرد ساده تاثیر گذار می‌باشند را برایتان آورده ایم:

  • قطر یا سایز میلگرد
  • کیفیت تولید میلگرد
  • کارخانه یا کارگاه تولید کننده میلگرد

این سه مورد از مهم ترین و تاثیر گذار ترین نکات در تایین قیمت میلگرد ساده به شمار می‌آیند. افزایش قطر و سایز میلگرد و در نتیجه استفاده بیشتر از مواد اولیه برای ساخت آنها باعث افزایش قیمت محصول نهایی می‌شود. کیفیت تولید و جنس مواد اولیه ای که در ساخت میلگرد بدون آج مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز تاثیر به سزایی در قیمت آن خواهد داشت. همچنین بسته به اینکه چه کارخانه ای این میلگرد ها را تولید کرده و چه دستگاه هایی استفاده می‌کند نیز ممکن است قیمت نهایی تفاوت هایی داشته باشد.

خرید میلگرد ساده

برای خرید این میلگرد ها باید با نحوه فروش آنها آشناییت لازمه را داشته باشید. خرید و فروش میلگرد های بدون آج، معمولا به صورت شاخه های 12 ممتری یا کلاف ها بر اساس وزن صورت می‌گیرد. این میلگرد ها در سایز های مختلفی تولید شده که هر کدام به خودی خود کاربرد های متنوعی دارند. به همین دلیل شما باید در هنگام خرید باید دقت داشته باشید که مناسب ترین محصول را با توجه به نیاز های خود و سازه تان خریداری کنید.

نکته مهم دیگری که باید ر هنگام خرید میلگرد ساده به خاطر داشته باشید، نوسانات قیمت مواد اولیه می‌باشد. بسته به اینکه این میلگرد ها از چه جنسی ساخته شده باشند، بررسی قیمت های مواد اولیه ای همچون فولاد می‌تواند به شما کمک کند تا درک بهتری از قیمت نهایی این میلگرد ها داشته باشید. در صورت وجود سوالات بیشتر در مورد محصولات می‌توانید با شماره ۲ –  ۸۸۸۵۷۵۷۰ – ۰۲۱ با ما در ارتباط باشید.

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *