آرماتوربندی اصطلاحی آشنا در صنعت ساختمان سازی میباشد که در اولین قدم ها برای بنا کردن یک سازه استفاده از آن نیاز میشود، پس به هیچ عنوان نمیتوان اهمیت این مورد را فراموش کرد. با اینکه در سازه های مدرن میتوان از مصالح به روز و پیشرفته تر استفاده کرد کار با انها نیز آسان تر میباشد اما همچنان بتن و فولاد دو عنصر مهم و مقاوم در ساختمان سازی به شمار میآیند.
با در کنار هم قرار گرفتن بتن و فولاد در کنار یکدیگر به ترکیب مقاومی به نام بتن آرمه دست پیدا میکنیم که فشار مقاومت بالایی داشته اما در برابر کشش و نیرو های جانبی مقاومت خوبی از خود نشان نمیدهد. وظیفه سیم آرماتوربندی این است که میلگرد های درون بتن را نگه داشته تا به خوبی تثبیت شوند.
به دلیل مقاومت و پایداری بالای بتن آرمه همچنان از این محصول در صنعت ساخت و ساز استفاده میشود که در نتیجه آن سیم آرماتوربندی نیز به همراه آن مورد استفاده مهندسان و معماران قرار میگیرد. البته باید بگوییم که این مورد تنها کاربرد سیم های آرماتوربندی نبوده بلکه در مواردی همچون ساخت انواع قفسه، الکترود، قالب سازی و پانل نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
شرکت مش و مفتول ایرانیان با سال ها تجربه در این صنعت در اینجا اطلاعات فنی و کاربرد های این محصول را برای شما تعبیه دیده است، تا شما بیشتر با سیم آرماتوربندی آشنا شوید.
سیم آرماتوربندی چیست؟
این محصول همان مفتول سیاه میباشد که از جنس مفتول نرم بوده و کاربرد های زیادی در صنعت دارد. سیم آرماتوربندی طی فرآیند آنیل شدن یا به صورت عامیانه پخته شدن، در دمای بین 750 تا 900 درجه سانتی گراد حرارت دیده و در کوره های مخصوص در شرایط خلاء تا زمانی که ویژگی های شیمایی خود را از دست ندهد پخته میشود.
این عمل پخته شدن سبب شده که سیم آرماتوربندی از لحاظ فیزیکی و مکانیکی دچار تغییر شده و باعث شود که نرم و انعطاف پذیر تر شود. این ویژگی باعث تفاوت آن با مفتول سیاه میشود که سخت بوده و انعطاف پذیری بالایی ندارد.
سیم آرماتوربندی یا همان مفتول سیاه از قطر 1.2 تا 5 میلی متر تولید شده و به بازار عرضه میشود. قطر و ضخامت این سیم ها تعیین کننده کاربرد و استفاده آنها در صنایع متنوع میباشد که به خاطر تنوع زیادشان بسته به کاربردشان نامگذاری شده اند. سیم های آرماتوربندی در دو دسته فابریک و تسمه ای تولید میشوند که هر دو نوع این سیم ها دارای خواص، کیفیت و کاربرد متفاوتی میباشند.
برای ساخت مدل فابریک این محصولات از میلگرد هایی با قطر 6.5 استفاده میشود که با کمک دستگاه های کشش، تحت کشش قرار گرفته و قطر آنها کاهش پیدا میکند تا جایی که این رقم از 6.5 به 4.5 کاهش پیدا میکند. در مرحله بعدی ساخت این مفتول ها به صورت مجدد میلگرد ها با قطر 4.5 دوباره تحت کشش قرار میگیرند به شکلی که قطر آنها تا 1.5 میلی متر کاهش پیدا میکند.
مفتول های تسمه ای برخلاف نوع فابریک از ضایعات و ورقه های آهنی ساخته میشوند و برای تبدیل کردن آنها به سیم آرماتوربندی از روش های نورد و کشش با هم استفاده میشود. در نتیجه مقاومت و کیفیت سیم های تسمه ای از نوع فابریک پایین تر بوده اما مقرون به صرفه تر بوده و ارزان تر از نوع فابریک میباشند.
ویژگی های سیم های آرماتوربندی
این مدل سیم ها از انعطاف پذیری زیادی برخوردار میباشند و دچار پیچ خوردگی و شکستگی نمیشوند. به دلیل مقاومت پیچشی بالای این محصولات پیچاندن آنها دور میلگرد های کار آسان تری بوده و به صرفه تر میباشد. یکی از مهم ترین و ابتدایی ترین ویژگی های سیم های آرماتوربندی این بود که میلگرد ها را درون بتن متصل نگه میداشت. به شکلی که هیچ لغزشی نداشته و بر اساس طرح نقشه ساختمان سازی ثابت بمانند.
شما میتوانید به کمک یک انبردست سیم ها را به دور میلگرد به اندازه دلخواه بپیچانید. سیم آرماتوربندی علاوه بر انعطاف بالا به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی دارای دوام و طول عمر بالایی نیز میباشند.
انواع گره سیم آرماتوربندی
آرماتوربند برای مهار میلگرد ها میتواند سیم ها را به چهار روش مختلف گره بزند که هر کدام از آنها مصارف مختص به خود را داشته و نقش خاصی ایفا میکنند.
گره پشت گردنی
برای اتصال و استحکام محکم تر ستون ها و تیر های عمودی از این روش گره زنی سیم های آرماتور بندی استفاده میشود.
گره ساده یا لغزان
این روش گره زنی به سادگی و بدون هیچ پیچیدگی انجام میشود، و برای سطوح افقی مثل سقف و فنداسیون ها کاربرد دارد. یکی دیگر از کاربرد های این گره برای شکل دادن و گره زدن یک صفحه بتنی روی میلگرد های افقی و عمودی که نسبت به یکدیگر زاویه قائمه دارند میباشد.
گره مفتولی صلیبی
این نوع گره برای میلگرد هایی که قطر زیادی دارند نیاز بوده تا به خوبی مهار شوند. همچنین برای میلگرد هایی که نقاط اتصال محدود دارند نیز میتوان از این مدل گره استفاده کرد. گره زدن سیم آرماتوربندی به روش صلیبی به خوبی میلگرد ها را تثبیت کرده و استحکام آنها را به شدت افزایش میدهد.
گره مفتول اصطکاکی
گره زدن با این روش از هر گونه لغزش و انحراف میلگرد ها جلوگیری میکند. این روش گره زدن برای دیوار های بتنی و ایجاد صفحات عمود برای اتصال میلگرد ها و ایجاد یک شبکه کاربردی میباشد.
روش های بستن میلگرد ها در گره ها
برای انجام این کار قط و فقط دو روش وجود دارد که شامل روش ضربدری و روش کرواتی میشود.
روش ضربدری
این روش بسیار ساده بوده و تنها باید میلگرد ها را روی هم قرار داده و سیم آرماتوربندی را از زیر و روی میلگرد ها به شکل یک ضربدر رد کنیم و با استفاده از یک انبردست سیم ها را به یکدیگر گرده بزنیم، در نهایت نیز گره ایجاد شده را به داخل خم کنید.
روش کرواتی
در روش کرواتی نیز میلگرد ها را در کنار یکدیگر قرار میدهند و سیم ها را از زیر آن رد میکنند و سپس از کنار میلگرد بالایی عبور میهند و پس از پایان کار به خوبی آنها را با انبر محکم میکنند.
نکات خرید سیم آرماتوربندی
برای خرید این سیم ها شما باید با انواع آن به خوبی آشناییت داشته باشید تا مناسب ترین آنها را با توجه به نیاز هایتان تهیه کنید. سیم آرماتوربندی، سیمی است که وقتی به دور میلگرد های فولادی پیچیده میشود علاوه بر انعطاف پذیری و نرمی از مقاومت کششی بالایی نیز برخوردار باشند. این ویژگی این سیم ها به آرماتوربند ها این امکان را میدهد تا سیم را با حداکثر کشش دور میلگر ها پیچیده و گره بزنند. اگر این اتفاق رخ ندهد و گره به خوبی انجام نشده باشد، میلگردها دچار لغزش شده و از محل اصلی خود منحرف میشوند و به هدف نهایی تمامی این کار ها نخواهیم رسید.
نکته مهم دیگر که در هنگام خرید سیم آرماتوربندی باید به خاطر داشته باشید این است که این سیم ها از مواد اولیه مرغوبی تهیه شده باشند و عملیات پخت آنها به خوبی و با روش صحیح انجام گرفته باشد. در غیر این صورت استفاده از آنها بی ارزش بوده، چرا که به هدف اصلی آنها که تثبیت و بالا بردن مقاومت سازه میباشد دست پیدا نخواهیم کرد. در صورت وجود سوالات بیشتر در مورد محصولات صنعت مش و مفتول ایرانیان میتوانید با شماره ۲ –۸۸۸۵۷۵۷۰ –۰۲۱ با ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)